reklama

Drahí majstri a milovníci kulinárskeho umenia!

príležitostný prejav pre všetkých, čo milujú fantaziu v kuchyni aj na tanieri

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Drahí majstri a milovníci kulinárskeho umenia, príjemný dobrý večer!

Moje meno je Erika Kunecová a rada by som otvorila tento slávnostný večer. Vítam vás na otváracom večierku novej reštaurácie Jamieho Olivera. Túto nádhernú reštauráciu zakladá Jamie z príležitosti knižnej publikácie Šéfkuchár bez čapice, ktorá je zároveň jeho debutom.  

Reštauráciu pomenoval podľa jeho najobľúbenejšieho dezertu Semi-freddo, v preklade polozmrznuté. Ako už z názvu vyplýva, ide o mrazenú maškrtu. Tú, ktorá vám svojou jemnosťou a sviežosťou pripomenie zmrzlinu, ktorú ste si v detstve varievali doma.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Milí kulinári a gurmáni, nejde len o neopísateľný zážitok, ktorý vám sprostredkuje lahodná mrazená pochúťka. Je to Jamie, som to ja a ste to vy. Túžiaci ukuchtiť niečo originálne a skvelé pre seba a svojich drahých. Taká je realita a ja chcem aby to bola aj zábava.   Jamie Oliver je veľmi talentovaný, invenčný a pritom nenápadný mladý britský šéfkuchár. Variť začal, keď mal 8 rokov, a dosiaľ pracoval s mnohými najvýznamnejšími osobnosťami britského kulinárstva.  

Z obálky knihy sa dozviete, že jeho prvotina Šéfkuchár bez čapice je celá o tom, ako vám dodať sebadôveru a pomôcť vám aby ste sa cítili v kuchyni uvoľnene. Jedlá, ktoré pripravuje Jamie, dokážete všetci – dokonca aj vy, čo máte z kuchyne panický strach – pripraviť celkom sami a urobiť si ich doma rovnako znamenite, ako chutne a lákavo vyzerajú.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ctení labužníci, popri písaní knihy skrsla Jamiemu v hlave idea, vybudovať v Londýne tretiu reštauráciu. Zamiloval sa do nej ako kedysi do varenia a môžem vám potvrdiť, že to nebol len letmý flirt. Ambíciu založiť podnik s dominantne sladkým menu mal už ako tínedžer, ale dozrel na jej splnenie práve teraz. Áno, James dozrel, ako dozrie cukor na karamel. Dozreli pre vás a vaše ústa. Aby ste sa hocikedy pristavili, zavreli oči a čítali len vaše jazyky.  

Vážení hostia, týmto prejavom som chcela vyzdvihnúť gastronomické umenie dvakrát. Lebo umenie potrebuje lásku, aby mohlo vykvitnúť vo svojej dokonalej nedokonalosti. Túto myšlienku by so mnou zdieľal minimálne istý neznámy autor, ktorého citát v nás žije podnes: „Láska ide cez žalúdok.“ Jednoduchá veta a či klišé? Skôr než vynesiete náhle súdy, objednajte si špecialitu semi-freddo, namočte doň lyžičku a dotknite sa nej špičkou jazyka. Zažijete noblesnú hru a vaše zmysly budú zrazu všetko chápať.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak priatelia, prajem vám dobrú chuť a ďakujem za pozornosť.

Pozn. autorky:

Otvorenie reštauracie semifreddo je len fikciou, ale dezert je skutočne neskutočne úzasný!

Erika Kunecová

Erika Kunecová

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

dievča, ktoré chodí v sobotu do školy a ľúbi Smreka, ale nemalo by to mať súvis... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu